Next Level Workshop

Workshop 'Ontslag op staande voet en disfunctioneren'

‘Mag ik mijn werknemer nu op staande voet ontslaan?’ is de meest gestelde vraag aan onze arbeidsjuristen. Het ontslag op staande voet is de meest vergaande maatregel die een werkgever kan inzetten. Als werkgever loop je een risico als blijkt dat het ontslag niet terecht is gegeven. Zo is bij een ontslag op staande voet het van belang dat er een dringende reden is om de werknemer te ontslaan. Is deze dringende reden niet aanwezig, dan zijn de gevolgen voor werkgever groot. Tijdens de workshop leggen wij uit wanneer je deze maatregel kan en mag inzetten en stellen wij samen met jou een ontslagbrief op voor het geval je moet overgaan tot een ontslag op staande voet. Tot slot is er aandacht voor de (mogelijke) vergoedingen bij een ontslag op staande voet.

Vaak blijkt dat het ontslag op staande voet een te vergaande maatregel is. Dit betekent dat indien werkgever alsnog afscheid van de werknemer wil nemen, werkgever een andere ontslaggrond moet aandragen. Een voorbeeld hiervan is het disfunctioneren van werknemer. Tijdens deze workshop wordt daarom ook aandacht besteed aan wat een werkgever moet doen als een werknemer niet functioneert. We gaan in op de vereisten van disfunctioneren en stellen samen een verbeterplan op voor een disfunctionerende werknemer. Dit verbeterplan kun je daarna als leidraad in de praktijk gebruiken!
 
Na het volgen van deze workshop weet je welke mogelijkheden er zijn om een werknemer te ontslaan en kun je de ontslagmaatregel toepassen in de praktijk.  Kosten per deelnemer: € 435,- ex btw (inclusief naslagwerk, modelbrief ontslag op staande voet + verbetertraject).

Wanneer?
  • Maandag 28 september 13.00 - 17.00 uur
  • Donderdag 1 oktober 09.00 - 13.00 uur

Meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!