Week 12 - Next Level Nieuwsflits


CORONA EN WW-PREMIE: HET KABINET KOMT JE TEGEMOET

Met ingang van 1 januari 2020 betalen werkgevers, als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans, een lage WW-premie voor arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd die geen oproepovereenkomst zijn en een hoge WW-premie voor alle overige (flexibele) arbeidsovereenkomsten. In die regeling is ook opgenomen dat werkgevers met terugwerkende kracht de hoge WW-premie moeten afdragen voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, als deze werknemers in een kalenderjaar meer dan 30% van de overeengekomen uren hebben overgewerkt.
 
Eerdere coulance
Om te kunnen voldoen aan de lage WW-premie, is een schriftelijke arbeidsovereenkomst een vereiste. Echter heeft een werkgever vaak niet van alle werknemers een schriftelijke arbeidsovereenkomst in de loonadministratie aanwezig. Daarom heeft de minister besloten dat je als werkgever tot 1 april 2020 de tijd krijgt om dit te herstellen. Om de administratieve lasten te beperken is besloten dat er ook een addendum opgesteld mag worden in plaats van een volledig nieuwe arbeidsovereenkomst. 
 
Het coronavirus
Omdat het de komende weken niet voor alle werkgevers mogelijk is om door het coronavirus aan die voorwaarde te voldoen, heeft de minister in het noodpakket twee tijdelijke versoepelingsmaatregelen aangekondigd.
 
Werkgevers krijgen wederom extra tijd om ervoor te zorgen dat er een schriftelijke arbeidsovereenkomst in de loonadministratie aanwezig is. De minister heeft ervoor gekozen de deadline te verlengen van 1 april 2020 naar 1 juli 2020.
 
Jouw organisatie moet dus uiterlijk op 30 juni 2020 de administratie op orde hebben voor werknemers die uiterlijk 31 december 2019 voor onbepaalde tijd in dienst waren. Wanneer op deze datum de administratie nog steeds niet op orde is, geldt met terugwerkende kracht de hoge WW-premie voor de desbetreffende werknemer.
 
Daarnaast worden er door het coronavirus in bepaalde organisaties veel overuren gemaakt. Het zou daarom dan ook onterecht zijn als er door dat vele overwerken een hogere WW-premie betaald moet worden in 2020. Om dit onbedoelde negatieve effect weg te nemen, heeft de minister toegezegd een tijdelijke aanpassing te maken. Hoe deze aanpassing er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Deze aanpassing zal alleen gelden voor het kalenderjaar 2020.
 
Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen over de WW-premie of kun je wel wat hulp gebruiken bij het op orde brengen van arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd? Neem dan gerust contact met ons op via 040 – 255 33 77 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen je graag verder!