Next Level Nieuwsflits - week 26

Hersens uit de mouwen!
 
Binnen Putmans Next Level gaan wij uit van het principe ‘Mensen zijn slim genoeg’. Maar dan moet je wél continu blijven ontwikkelen in de snelle wereld waarin we ons bevinden. Je mag jezelf en je medewerkers best een handje helpen bij die ontwikkeling. En wij kunnen jou daar dan weer bij helpen!
 
We hebben onze Next Level Academy weer aangevuld met nieuwe trainingen en workshops, speciaal voor jou en je medewerkers. Voor ieder wat wils, dus ook voor jou! Kijk snel op onze Next Level Academy pagina voor meer informatie over al onze trainingen en workshops. Meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons aanbod:
 • Ondernemer Academy
 • Leiderschap Academy
 • Workshop 'What NOW?'
 • Workshop 'HR Fundament'
 • Workshop 'Ontslag op staande voet en disfunctioneren'
Heb je een andere ontwikkelbehoefte voor jouw organisatie? Dan kunnen we natuurlijk ook een training op maat voor jou ontwikkelen. Meer informatie? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 – 255 33 77.
 
Ondernemer Academy
Je weet als ondernemer als geen ander hoe je je bedrijf neerzet. Je hebt ideeën over hoe je verder wil groeien, verder wil ontwikkelen. Maar hoe richt je je organisatie daarachter nu goed in?
 
Speciaal voor ondernemers (en/of beslissers) in het MKB hebben wij een opleidingsprogramma ontwikkeld. We gaan in op de wendbaarheid van jouw onderneming, het inspelen op veranderingen in de markt en het creëren van een omgeving met betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier een bijdrage leveren aan jouw ambitieuze plannen.
 
Het programma bestaat uit een persoonlijke intake en tussentijdse evaluatie, 10 sessies van 3,5 uur in een groep van 8 tot 12 ondernemers. Tussendoor werken we aan jouw ontwikkeling. Vanaf september 2020 gaan we weer van start met een nieuwe groep! De kosten bedragen € 2.950,- excl. BTW.
 
Leiderschap Academy
Als leidinggevende hanteer je een bepaalde stijl. Heb je zicht op de ontwikkeling van je team? Wat zijn versnellers en wat zijn barrières die een goede teamontwikkeling (en dus resultaat) in de weg staan?
 
Tijdens het opleidingsprogramma voor leidinggevenden in het MKB gaan we werken aan jouw coachende vaardigheden, de wendbaarheid van jouw team en het creëren van een werkomgeving waar betrokken en bevlogen medewerkers met plezier een bijdrage leveren.
 
Het programma bestaat uit een persoonlijke intake en tussentijdse evaluatie, 9 sessies van 3,5 uur in een groep van 8 tot 12 managers en tussendoor werken aan jouw ontwikkeling. De kosten bedragen € 2.950,- excl. BTW.

We bieden deze training ook incompany aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 
 
 
Workshop 'What NOW?'
De coronacrisis is nog niet voorbij en veel MKB’ers zijn zwaar getroffen op financieel gebied. De overheid heeft inmiddels de NOW-regeling 2.0 in het leven geroepen. In de praktijk merken wij dat er nog veel onduidelijkheid over de regeling is. Wist je bijvoorbeeld dat:
 • Een ontslagaanvraag nog steeds leidt tot een forse daling van de subsidie?
 • De werkgever het personeel moet informeren over de aanvraag van de NOW-regeling?
 • Werknemers die zelf ontslag nemen de hoogte van de subsidie beïnvloeden?
 • Er al bij een voorschot van € 20.000,- een verklaring van een derde over de omzetdaling bijgevoegd moet worden?
Daarom behandelen wij in onze workshop de volgende punten:
 • De NOW 2.0 uitgelegd aan de hand van een stappenplan.
 • Welke wijzigingen zijn er allemaal doorgevoerd en wat betekent dit voor jou?
 • Wat betekent een beroep op de NOW-regeling in de praktijk?
 • Wat moet ik als werkgever nog doen als het voorschot is uitbetaald?
 • Wat zijn de ontslagmogelijkheden al dan niet in combinatie met een beroep op de NOW?
Inclusief rekenvoorbeelden en diverse praktijkcases!
 
Na het volgen van deze workshop weet je precies welke vervolgstappen er voor jou mogelijk zijn. Deze workshop is volledig coronaproof! De workshop kan zowel bij ons in Microlab gevolgd worden, maar ook online op afstand. Daarnaast geldt er een speciaal coronatarief van € 49,- excl. BTW per deelnemer.
 
Wanneer?
 • Vrijdag 3 juli: 09.30 - 11.00 uur
 • Dinsdag 7 juli: 09.30 - 11.00 uur
 
 
Workshop 'HR Fundament'
Het arbeidsrecht is volop in beweging, het is dus belangrijk om het HR fundament van jouw organisatie op orde te hebben. Ook tijdens het coronavirus speelt het arbeidsrecht een grote rol. Mag je als werkgever zomaar arbeidsvoorwaarden wijzigen? Mag je een werknemer ontslaan tijdens of zelfs vóór de proeftijd?
 
Een vertaalslag van de huidige regelgeving en trends, naar een workshop met concrete tips en handvaten. Het coronavirus kan hierbij natuurlijk niet ontbreken.
 
De workshop bestaat uit 4 modules die de basis vormen van HR-beleid:
 • arbeidsrecht;
 • beoordelen & ontwikkelen;
 • ziekteverzuim;
 • dossieropbouw.
De workshop wordt gegeven door onze arbeidsjuristen Lobke Lemmen en Marlou Savelkoul. Zij helpen in een interactieve setting met een kleine groep op 1,5 meter afstand, het HR fundament van jouw organisatie te verstevigen.
 
Het is mogelijk de module(s) naar keuze te volgen om dit onderwerp binnen jouw organisatie gericht aan te kunnen pakken. De kosten bedragen € 200,- excl. BTW per module. Indien je alle vier de modules volgt, bedragen de kosten € 775,- excl. BTW.
 
Wanneer?
 • Arbeidsrecht
  Dinsdag 1 september: 12.30 - 14.30 uur
 • Ziekteverzuim
  Dinsdag 1 september: 15.00 - 17:00 uur
 • Beoordelen & ontwikkelen
  Donderdag 3 september: 12.30 - 14.30 uur
 • Dossieropbouw
  Donderdag 3 september: 15.00 - 17:00 uur
 
 
Workshop 'Ontslag op staande voet en disfunctioneren'
‘Mag ik mijn werknemer nu op staande voet ontslaan?’ is de meest gestelde vraag aan onze arbeidsjuristen. Het ontslag op staande voet is de meest vergaande maatregel die een werkgever kan inzetten. Als werkgever loop je een risico als blijkt dat het ontslag niet terecht is gegeven.Tijdens de workshop leggen wij uit wanneer je deze maatregel kan en mag inzetten en stellen wij samen met jou een ontslagbrief op voor het geval je moet overgaan tot een ontslag op staande voet.
 
Vaak blijkt dat het ontslag op staande voet een te vergaande maatregel is. Tijdens deze workshop wordt daarom ook aandacht besteed aan wat een werkgever moet doen als een werknemer niet functioneert. We gaan in op de vereisten van disfunctioneren en stellen samen een verbeterplan op voor een disfunctionerende werknemer. Dit verbeterplan kun je daarna als leidraad in de praktijk gebruiken.

Na het volgen van deze workshop weet je welke mogelijkheden er zijn om een werknemer te ontslaan en kun je de ontslagmaatregel toepassen in de praktijk. Kosten per deelnemer: € 435,- excl. BTW (inclusief naslagwerk, modelbrief ontslag op staande voet + verbetertraject)
 
Wanneer?
 • Maandag 28 september 13.00 - 17.00 uur
 • Donderdag 1 oktober 09.00 - 13.00 uur
 
Op al onze trainingen en workshops zijn de algemene adviesvoorwaarden en privacy statement van Putmans Next Level van toepassing. Door je aan te melden verklaar je kennis te hebben genomen en akkoord te gaan met deze voorwaarden.