Next Level Nieuwsflits - week 27

Veel gestelde vragen: werken met vakantiekrachten

De zomervakantie voor scholieren en studenten staat voor de deur. Voor velen een mooi moment om een zakcentje bij te verdienen. In deze nieuwsflits gaan we in op de meest gestelde vragen over vakantiekrachten.
 
Wat zijn vakantiekrachten?
Vakantiekrachten zijn scholieren en studenten die, in aansluiting op het volgen van onderwijs, in de vakanties tijdelijk werk verrichten. Vaak zijn vakantiekrachten minderjarigen en de wet maakt hierin onderscheid tussen kinderen (13-, 14- en 15-jarigen) en jongeren (16- en 17-jarigen). Voor de eerste groep gelden veel strengere regels dan voor jongeren.
 
Welke werkzaamheden mag een vakantiekracht verrichten?
Net als alle andere werknemers worden ook vakantiewerkers door de Arbowet beschermd tegen werk dat gevaarlijk of schadelijk is voor de gezondheid. Per leeftijdsgroep gelden aanvullende regels in de Arbowet en de Arbeidstijdenwet. Let op: deze informatie is van toepassing tijdens vakanties, gedurende schooldagen gelden andere regels.

13- en 14-jarigen:
Type werkzaamheden: alleen klusjes en licht- en niet-industrieel werk, zoals reclamedrukwerk bezorgen, vakkenvullen en lichte inpakwerkzaamheden.
Werktijden: maximaal 7 uur per dag tussen 07.00 en 19.00 uur, met een maximum van 35 uur per week. Werken op zondag is verboden.
Pauze: 30 minuten aaneengesloten pauze bij een werktijd van meer dan 4,5 uur.

15-jarigen:
Type werkzaamheden: zelfstandig werk dat licht en niet-industrieel is, zoals schoonmaken, bezorging van avondkranten en folders en scannen en archiveren van dossiers. Achter een kassa werken mag nog niet.
Werktijden: maximaal 8 uur per dag tussen 07.00 en 21.00 uur, met een maximum van 40 uur per week. Werken op zondag is toegestaan, mits dit gebruikelijk is in het bedrijf én de minderjarige werknemer hiervoor toestemming van zijn ouders heeft. 
Pauze: 30 minuten aaneengesloten pauze bij een werktijd van meer dan 4,5 uur.

16- en 17-jarigen:
Type werkzaamheden: bijna alle soorten werkzaamheden, zolang het werk en de werkomgeving niet gevaarlijk of schadelijk is voor de gezondheid.
Werktijden: maximaal 9 uur per dag tussen 06.00 en 23.00 uur, met een maximum van 45 uur per week. Werken op zondag is toegestaan.
Pauze: 30 minuten aaneengesloten pauze bij een werktijd van meer dan 4,5 uur.
 
Wat voor contract geef ik mijn vakantiekracht?
Vakantiekrachten vallen onder het normale arbeidsrecht. Het is dus belangrijk om ook met hen een arbeidsovereenkomst af te sluiten. Dit wordt vaak op basis van een oproepovereenkomst voor bepaalde tijd overeengekomen. Lees hier ons artikel over oproepkrachten binnen de Wet Arbeidsmarkt in Balans.
 
Let op: vakantiekrachten tot 16 jaar zijn handelingsonbekwaam wanneer het gaat om het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Zij hebben hiervoor altijd de machtiging van een ouder of wettelijke vertegenwoordiger nodig.
  
Op welke arbeidsvoorwaarden heeft een vakantiekracht recht?
Een vakantiekracht heeft recht op ten minste het minimumloon, vakantiegeld en vakantiedagen. In de cao kunnen daarnaast eventueel aanvullende arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn. Aangezien vakantiekrachten vaak maar voor korte duur werkzaam zijn, waardoor de loonwaarde van de vakantie erg laag is, is het mogelijk om een all-in loon overeen te komen waarin de vergoeding voor vakantiegeld en vakantiedagen is opgenomen. Voor het overeenkomen van een all-in loon gelden speciale regels en criteria. In veel gevallen is het toegestaan om een vakantiekracht op deze manier te belonen. Bij twijfel kun je altijd even contact met ons opnemen.
 
Een all-in loon dient schriftelijk te worden overeengekomen in de arbeidsovereenkomst. Daarnaast raden wij aan om ter verduidelijking het all-in loon uit te splitsen op de loonstrook. Dit dient dan tevens als bewijs dat je als werkgever voldoet aan de wetgevingen.
 
Hebben vakantiekrachten recht op een transitievergoeding?
Sinds de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans hebben alle werknemers vanaf de allereerste werkdag recht op een transitievergoeding, indien je als werkgever het initiatief neemt om het dienstverband te beëindigen. Vakantiekrachten tot 18 jaar die gemiddeld ten hoogste 12 uur per week gewerkt hebben, vallen buiten deze regeling en hebben dus geen recht op een transitievergoeding. Overige vakantiekrachten maken wel aanspraak op een (kleine) transitievergoeding bij het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst.
 
Heb je nog vragen over vakantiekrachten of ben je opzoek naar een format voor een arbeidsovereenkomst? Neem dan gerust contact met ons op via 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..