Next Level Nieuwsflits - week 28

Hitteplan, heb jij 'm al?

De spreekwoordelijke mussen zijn dit jaar al eens van het dak gevallen. En als we de voorspellingen mogen geloven zal dat deze zomer nog wel vaker gaan gebeuren. Als werkgever ben je verplicht om zorg te dragen voor een veilige werkomgeving, maar wat houdt dit, in het kader van hitte, eigenlijk precies in?

Op basis van de Arbowet mag de temperatuur op de werkplek geen schade veroorzaken aan de gezondheid van werknemers. In de wet wordt niet voorgeschreven vanaf welke temperatuur niet gewerkt mag worden, maar wordt gerefereerd aan de regel dat je als werkgever moet zorgen voor een ‘behaaglijk werkklimaat’.

Er bestaan wel richtlijnen om te bepalen of de temperatuur niet te hoog is voor de werkzaamheden die worden verricht. Het gaat daarbij om een indicatie om te bepalen vanaf welke temperatuur maatregelen moeten worden genomen:

  • Licht fysiek kantoorwerk: vanaf 28° Celsius
  • Intensief lichamelijk inspannend werk met duidelijk voelbare luchtstroom: vanaf 26° Celsius
  • Intensief lichamelijk inspannend werk zonder duidelijk voelbare luchtstroom: vanaf 25° Celsius
  • Zeer lichamelijk inspannend werk met duidelijk voelbare luchtstroom: vanaf 25° Celsius
  • Zeer lichamelijk inspannend werk zonder duidelijk voelbare luchtstroom: vanaf 23° Celsius

Naast bovengenoemde temperaturen spelen ook de luchtvochtigheid, eventuele warmtestraling en (verplicht beschermende) kleding van de medewerker een rol.

Vanwege de steeds warmere zomers is het niet onverstandig om eens over een hitteplan na te denken. In een hitteplan beschrijf je allereerst vanaf welke temperaturen of omstandigheden het plan in werking treedt en beschrijf je vervolgens welke maatregelen gelden op het moment dat het plan van toepassing is. Bij het opstellen van de maatregelen kun je denken aan extra pauzes, een tropenrooster, het uitzetten van apparaten die veel warmte afgeven, afwijkende kledingvoorschriften etc. Om voldoende draagvlak te creëren is het belangrijk om de maatregelen voor te leggen aan je medewerkers en een eventuele ondernemingsraad.

Tot slot werkt het altijd goed om je medewerkers te laten weten dat je met ze meeleeft; het uitdelen van extra koud drinkwater, (indien van toepassing) zonnebrandcrème of ijsjes wordt altijd zeer gewaardeerd!

Heb je vragen? Of wil je hulp bij het opstellen van een hitteplan? Wij zijn te bereiken via 040 – 255 33 77 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..