Next Level Nieuwsflits - week 34

Wees SLIM met een Next Level Gesprekscyclus

Stel je voor: Een voetbalcoach zegt in december tegen zijn spits ‘Weet je nog, Nederland – Estland in de vijftiende minuut?’. De spits weet natuurlijk niet meer wat er toen gebeurde. Dit is echter wel wat in de meeste bedrijven gebeurt tijdens het voeren van de beoordelingsgesprekken. Aan het begin van het jaar worden afspraken of doelstellingen opgesteld, in de zomer worden deze geëvalueerd en aan het einde van het jaar volgt een eindoordeel waar eventuele (financiële) consequenties aan worden verbonden. Er wordt voornamelijk gekeken naar het verleden en niet naar de toekomst. Deze wijze van beoordelen wordt tegenwoordig vooral gezien als een ‘moetje’ en is niet meer van deze tijd.

Steeds meer organisaties maken daarom de overstap naar een nieuwe gesprekscyclus die meer gericht is op de ontwikkeling van de medewerker, de afdeling en de organisatie. Met als doel: het vergroten van de betrokkenheid tussen de medewerker en de leidinggevende. Hierdoor ontstaat inzicht in de ontwikkelbehoefte van de medewerker, maar ook een gedeelde verantwoordelijkheid om dit aan te laten sluiten op de ontwikkeling van de afdeling en organisatie.

Uit de gesprekken kan ook blijken dat de medewerker meer behoefte heeft aan aandacht voor zijn loopbaan. Wellicht weet hij niet goed welke wensen, ambities en mogelijkheden hij heeft en wordt van de leidinggevende gevraagd om hem hierin te begeleiden.

De transitie naar een nieuwe gesprekscyclus vraagt een werkomgeving waarin leren en jezelf blijven ontwikkelen volop wordt gestimuleerd. Als ondernemer of leidinggevende kan het lastig zijn om deze werkomgeving te creëren, de gesprekken effectief te voeren en écht in te spelen op de behoeften van de medewerker. Maar daar hebben wij een oplossing voor. Met behulp van de SLIM subsidie kunnen wij jouw organisatie helpen om een echt waardevol systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken te implementeren.

De SLIM subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het MKB vanzelfsprekend te maken. De subsidie kan aangevraagd worden voor een project vanaf € 5000,- tot een maximaal projectbedrag van € 24.999,-. Middels de subsidie kun je tot 80% van de subsidiabele kosten vergoed krijgen. De subsidie kan aangevraagd worden tussen 1 en 30 september 2020.

Wil je meer weten over de SLIM-subsidie en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact met ons op via 040 255 33 77 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..