Next Level Nieuwsflits - Week 36 - 2

Hoofdlijnen NOW 3.0

Het kabinet verlengt per 1 oktober 2020 de NOW-regeling met drie tijdvakken van drie maanden tot 1 juli 2021. UWV streeft ernaar om het eerste aanvraagtijdvak voor de NOW 3.0 per 16 november 2020 te openen. Voor elk afzonderlijk tijdvak kan een werkgever besluiten om wel of geen aanvraag te doen. In deze nieuwsflits gaan we in op de hoofdlijnen van de NOW 3.0.

Belangrijkste punten uit NOW 3.0:

  • Er dient sprake te zijn van minimaal 20% omzetverlies. Vanaf het tweede tijdvak (1 januari 2021) moet de minimale omzetdaling 30% zijn.
  • Werkgevers betalen het loon aan de betrokken werknemers zoveel mogelijk door.
  • Werkgevers hebben een informatieplicht aan de OR, de personeelsvertegenwoordiging of, bij het ontbreken daarvan, de werknemers over de verleende subsidie.
  • Bij 100% omzetverlies is de maximale vergoeding in het eerste tijdvak 80% van de loonsom, in het tweede tijdvak 70% van de loonsom en in het derde tijdvak 60% van de loonsom.
  • Het maximaal te vergoeden loon per werknemer wordt in het derde tijdvak verlaagd naar het maximaal maandloon, dit is € 4.845,47.

Bijzondere wijzigingen
Wijzigingen die extra aandacht behoeven zijn onder andere het vrijstellingspercentage en het vervallen van de ontslagboete bij bedrijfseconomisch ontslag.
 
Vanaf 1 oktober geldt een vrijstellingspercentage voor de loonsom van 10% in het eerste tijdvak, 15% in het tweede tijdvak tot 30% in het derde tijdvak. Dit betekent dat een daling van de loonsom met 10% in het eerste tijdvak niet leidt tot een lagere subsidie. De loonsom van werkgever kan dalen door een arbeidsovereenkomst dat van rechtswege afloopt, (bedrijfseconomisch) ontslag of een loonoffer. Let op! Een loonoffer kan niet zomaar eenzijdig worden doorgevoerd. De juridische voorwaarden voor het eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden blijven van toepassing.
 
Een bedrijfseconomisch ontslag van een werknemer heeft niet per definitie het gevolg dat de subsidie daalt. Dit was in de eerste twee regelingen wél de situatie. Hierdoor is er voor werkgevers meer ruimte om een reorganisatie door te voeren én toch optimaal te profiteren van de NOW-regeling.
 
Wij hebben de belangrijkste punten voor jullie in een overzichtelijk schema verwerkt. Klik hier voor ons gratis NOW 3.0 overzicht.

Heb jij vragen over de NOW-regeling, bedrijfseconomisch ontslag of het inzetten van een loonoffer? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 – 255 33 77.