Next Level Nieuwsflits - week 38

Prinsjesdag 2020

Gisteren was het Prinsjesdag en dat is jou vast en zeker niet ontgaan. Alleen dit jaar was het helaas wat anders dan normaal: geen koets, geen luide lof voor de koning, maar wel speciale mondkapjes voor de politici. Uiteindelijk draait het natuurlijk om de onthulling van de miljoenennota, want wat staat ons nou precies te wachten? Ook dit jaar is traditiegetrouw de miljoenennota een week van tevoren grotendeels uitgelekt, maar de bevestiging én de aanvullingen zijn gisteren gegeven. Wat is nu voor jou als werkgever van belang om te weten? 

  • Baangerelateerde Investeringskorting (BIK): ondanks de coronacrisis wil het kabinet werkgevers stimuleren om te blijven investeren in hun organisatie. Doe je in 2021 een investering, zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van nieuwe machines, dan krijg je hiervoor een investeringskorting welke verrekend mag worden via de loonheffing. De regeling wordt momenteel nog verder uitgewerkt.

  • Extra verhoging algemene heffingskorting: er lag al een plan om de algemene heffingskorting per 2021 weer te verhogen, echter komt hier bovenop nog een extra verhoging. Dit heeft vooral van invloed op personen met een jaarinkomen tot €68.507.

  • Arbeidskorting: in principe zou de arbeidskorting pas in 2022 weer worden verhoogd. Gezien de coronacrisis is er echter bepaald om deze verhoging per 2021 al in te laten gaan. Werknemers zullen hierdoor uiteindelijk meer nettoloon overhouden, wat tot een positieve verandering gaat leiden in de portemonnee.

  • Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging: kleine werkgevers die hun bedrijf beëindigen door ziekte of pensionering, kunnen vanaf 2021 onder bepaalde voorwaarden compensatie ontvangen voor de transitievergoedingen van werknemers. Deze regeling is ook van toepassing indien de oorzaak van de bedrijfsbeëindiging ligt bij het overlijden van de ondernemer.

  • Beperking vrije ruimte fiscaal loon: wegens de coronacrisis is in 2020 de vrij ruimte voor het fiscale loon t/m €400.000 naar 3% verhoogd. Per 2021 wordt dit percentage verlaagd naar 1,7%. Het percentage van de vrije ruimte boven de €400.000 wordt verlaagd naar 1,18%.

  • Omscholing tekortberoepen MKB: er komt een speciale regeling voor werkgevers in het MKB die moeite hebben met het vinden van geschikt personeel of de mogelijkheid tot omscholing willen bieden aan het eigen personeel. Hiermee wil het kabinet ervoor zorgen dat er weer voldoende personeel beschikbaar komt voor sectoren waarin arbeidskrachten schaars zijn. Werkgevers betalen in deze regeling zelf 50% mee aan het omscholingstraject.

  • Tijdelijke vrijstelling RVU-heffing: in fysiek zware beroepen ontstaat voor werknemers vaak de wens om al eerder met pensioen te gaan. Tref jij met een werknemer een regeling vervroegd uittreden (RVU) dan kan de belastingdienst een fiscale boete heffen ter hoogte van 52% van de beëindigingsvergoeding. In 2021 komt er echter een tijdelijke vrijstelling van deze RVU-heffing.

  • STAP-budget: per 1 januari 2022 wordt er een ontwikkelbudget ingevoerd voor werknemers, die de bestaande fiscale scholingsaftrek gaat vervangen. Het Stimulans ArbeidsmarktPositie (STAP) budget dient ervoor te zorgen dat zowel werknemers als werkzoekenden blijven investeren in hun ontwikkeling. Hiervoor kan per persoon een STAP-budget van maximaal €1.000,- aangevraagd worden. Dit ontwikkelbudget kan ingezet worden voor opleidingen, cursussen en trainingen.

Voor alle plannen geldt dat deze nog beoordeeld en goedgekeurd dienen te worden door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. Afhankelijk van hoe de coronacrisis verder gaat verlopen, kunnen de beleidsplannen eventueel worden uitgesteld. Wij houden jou natuurlijk op de hoogte!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze nieuwsflits, stel ze dan gerust! Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 040 255 33 77.