Next Level Nieuwsflits - week 39

De kracht van assessments

Jij zal vast wel een keer te maken hebben gehad met een assessment. Of het nu was ten behoeve van een sollicitatieprocedure, jouw individuele ontwikkeling of de ontwikkeling van jouw team. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij assessments vrij vaak toepassen in onze dienstverlening. Want assessments geven inzicht en dit inzicht draagt bij aan het behalen van doelstellingen.
 
De toepassing van assessments is een betrouwbare en objectieve methode om gedragsvoorkeuren, drijfveren, talenten, kwaliteiten, mogelijke valkuilen en ontwikkelpotentieel in kaart te brengen. Wij kunnen jou antwoord geven op vragen zoals:

  • Past de sollicitant wel in mijn organisatie?
  • Is mijn werknemer wel bekwaam voor de functie?
  • Op welke manier kan mijn team beter op elkaar inspelen?
  • Over welke talenten beschikt mijn werknemer?
  • Beschikt mijn werknemer over de potentie om door te groeien in een andere functie?

En dan is dit maar een kleine selectie van de vraagstukken waarop wij het antwoord kunnen onderzoeken. De uitkomsten van de assessments zijn telkens weer verbluffend, soms ook voor ons.

Hoe we dat doen? Wij werken met 2 methodieken: TMA en DISC.

TMA
De Talenten Motivatie Analyse (TMA) is een assessment dat gebaseerd is op de behoeftetheorie van Murray. Deze methode beschrijft persoonlijkheid op meerdere vlakken en is onder andere uitermate geschikt om talenten van werknemers in kaart te brengen. Op basis van deze talenten voorspelt de TMA methode in welke mate een persoon bepaalde competenties kan ontwikkelen. De rapportage van de TMA talentenanalyse beschrijft mensen in positieve zin, waarbij de nadruk ligt op de talenten en het potentieel van de persoon in kwestie. De TMA vormt een basisdocument voor de werknemer, waaruit kan worden bepaald welke talenten hij (meer) in wil zetten en waar nog ruimte zit voor ontwikkeling.
 
De TMA kan online op afstand worden ingevuld, duurt circa 1 tot 1,5 uur en kost € 500,- inclusief individuele terugkoppeling door een van onze gecertificeerde professionals. De standaard TMA kan eventueel nog worden uitgebreid met extra analyses, zoals bijvoorbeeld een cognitieve capaciteitentest.
 
DISC
De DISC-methode is wereldwijd de meest toegepaste methodiek voor een efficiënte en betrouwbare inventarisatie van het, aan het persoonsprofiel gerelateerde, werkgedrag. Deze methode is ontwikkeld in 1928 door psycholoog dr. William Moulton Marston en maakt het mogelijk om gedrag objectief te observeren en te beschrijven. De vier letters is de naam DISC staan voor Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit, de gedragsvoorkeuren/-stijlen die iedereen in meer of mindere mate in zich heeft. Het is te vergelijken met een palet van de vier primaire kleuren, waarbij door een wisselende mix van kleuren een vrijwel onbeperkt aantal varianten mogelijk zijn.
 
De DISC bieden wij aan in drie verschillende vormen: Next Level Profielscan, Next Level Assessment en Next Level Power Assessment.

Zowel de DISC als de TMA zijn geschikt voor individuele vraagstukken, maar het is ook mogelijk om deze methodieken in te zetten op teamniveau. De uitkomsten van verschillende werknemers, teams of MT kunnen wij naast elkaar leggen en analyseren. Onze assessments zijn objectieve methodieken die voor meerdere doeleinden kunnen worden ingezet.
 
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief of interesse hebben in onze assessments, neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 255 33 77.
 
Alle prijzen zijn exclusief BTW en kilometers (€0,45 per km). Op al onze assessments zijn onze algemene adviesvoorwaarden en privacy statement van toepassing.