Next Level Nieuwsflits - week 40

Ontslag met wederzijds goedvinden: een passende oplossing!

Een werkgever kan een arbeidsovereenkomst beëindigen indien de werkgever een redelijke grond heeft om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Afhankelijk van welke grond aanwezig is, dient de werkgever een procedure te starten bij UWV of de kantonrechter. In de praktijk wordt echter vaak vergeten dat er een mogelijkheid is om zonder tussenkomst van UWV of de rechter afscheid te nemen van een werknemer. Dit kan door middel van ontslag met wederzijds goedvinden. Voorwaarde is natuurlijk wél dat de werknemer instemt met zijn ontslag.
 
De voordelen op een rijtje:

  • Werkgever bespaart de kosten van een procedure.
  • De proceduretijd is korter, waardoor er vaak sneller resultaat is.
  • Werkgever behoudt de regie over de onderhandelingen.
  • Ook toepasbaar wanneer er geen redelijke grond aanwezig is.
  • Persoonlijke aandacht voor de werknemer.
  • Werkgever kan het recht op de WW-uitkering van de werknemer veilig stellen.
  • Géén wettelijke vereisten over de voorwaarden en inhoud van de overeenkomst. Partijen mogen zelf bepalen op welke manier het dienstverband eindigt.  
  • Ook te gebruiken voor een langdurige zieke werknemer of bij een reorganisatie!

Het overeenkomen van een vaststellingsovereenkomst heeft voor werkgever én werknemer vele voordelen. Maar we beseffen ook dat bij een dergelijk traject veel emotie komt kijken, waardoor het soms moeilijk is om een goed gesprek te voeren en tot goede afspraken te komen. Putmans Next Level helpt daarbij! Wij bieden twee mogelijkheden aan om jou goed te kunnen begeleiden: 



Meer informatie over de mogelijkheden vind je in onze leaflet.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief of interesse hebben in onze pakketten, neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 255 33 77.
 
Alle prijzen zijn exclusief BTW en kilometers (€0,45 per km). Op al onze werkzaamheden zijn onze algemene adviesvoorwaarden en privacy statement van toepassing.