Next Level Nieuwsflits - week 41

Reorganiseren

Vorige week is de NOW-regeling met drie tijdvakken van drie maanden verlengd. Op deze manier wil de overheid ondersteuning blijven bieden op het gebied van werk en inkomen. De vereisten om in aanmerking te komen voor de overheidssteun worden steeds strenger. Daarom is het belangrijk dat bedrijven en medewerkers zich aan gaan passen aan de huidige economische situatie en gaan anticiperen op de toekomst van hun onderneming. We hebben echter helaas geen glazen bol om in de toekomst te kijken. We sparren daarom al een paar maanden met diverse ondernemers over verschillende toekomstscenario’s, zodat zij snel kunnen schakelen waar nodig.
 
Eén van de zaken waar we naar kijken is de mogelijkheid tot het reduceren van kosten. De loonkosten zijn vaak de grootste kostenpost van een organisatie. Door de personeelsomvang beter af te stemmen op de huidige vraag kun je inspelen op de actuele situatie, die vermoedelijk nog enige tijd zal voortduren. Waar het tijdens de vorige NOW-regelingen niet boetevrij toegestaan was om medewerkers te ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen, is deze boete onder bepaalde voorwaarden niet langer van toepassing.
 
Veel organisaties die getroffen worden door de coronacrisis hebben al de keuze gemaakt om tijdelijke contracten niet te verlengen of personeel dat uit zichzelf vertrekt niet te vervangen. Op het moment dat dit tot onvoldoende resultaat leidt, moet de stap genomen worden om te beslissen of er gereorganiseerd moet worden. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers vaak te lang wachten met een reorganisatie vanwege het gevoel van schaamte en/of falen en omdat het moeilijk is om eerlijk in te zien dat het niet goed gaat met het bedrijf. Een andere reden waarom ondernemers de keuze afwachten is omdat zij niet bekend zijn met alles wat bij een reorganisatie komt kijken. Echter is het soms noodzakelijk om afscheid te nemen van (een groep) medewerkers om op een gezonde manier verder te gaan als organisatie. En daar kunnen wij je bij helpen.
 
Putmans Next Level biedt verschillende mogelijkheden om een reorganisatie te begeleiden. Afhankelijk van jouw behoefte zetten we alleen het fundament neer (pakket A) of voeren we de gehele reorganisatie uit en begeleiden we je bij elke stap (pakket B). Wil je niet alleen juridisch ontzorgt worden, maar ook je medewerkers goed begeleiden naar hun volgende stap dan past pakket C het beste.

Wil je sparren over mogelijke toekomstscenario’s voor jouw onderneming? Of heb je concreet hulp nodig bij een reorganisatie? Neem dan contact met ons op via 040 – 255 33 77 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Klik hier voor meer informatie over onze dienstverlening.