Next Level Nieuwsflits - week 45

Arbeidsmobiliteit als middel voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid komt steeds hoger op de agenda bij organisaties. Dit is natuurlijk niet geheel onverwachts, de maatschappij verandert ontzettend snel en om hier wendbaar in mee te kunnen gaan heb je mensen nodig. Daarbovenop komt dat mensen langer door moeten werken én het ontzettend moeilijk is om in een krappe arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Investeren in duurzame inzetbaarheid is dus van groot belang. Een van de vele mogelijkheden: arbeidsmobiliteit.

Met duurzame inzetbaarheid leg je continu de focus op het inzetbaar houden van de medewerkers in jouw organisatie. Als werkgever wil je voldoende faciliteren om een voortdurende match te creëren tussen de organisatie en de medewerker, ook wel job-fit genoemd. Een belangrijk onderdeel hierbij is arbeidsmobiliteit. Arbeidsmobiliteit gaat over de manier waarop medewerkers zich kunnen ontwikkelen binnen een organisatie. Dit kan zowel intern als extern plaatsvinden. Het draait om het creëren van roulatie, doorstroming, afwisseling en voldoende uitdagingen. Hierdoor voorkom je als werkgever dat een talentvolle medewerker overstapt naar een andere werkgever, omdat de medewerker daar meer uitdaging zou kunnen krijgen. Het is dan ook van cruciaal belang dat je als werkgever een werkomgeving creëert waarbij medewerkers mobiel zijn en zich kunnen ontwikkelen.

Arbeidsmobiliteit kan op verschillende manieren worden gestimuleerd: ontwikkelen binnen de eigen functie, het rouleren van taken of rollen, doorgroeien naar een hogere functie of het (tijdelijk) bekleden van een hele andere positie. Want wie weet heeft jouw medewerker administratie wel hét perfecte plan voor een betere marketingstrategie.

Arbeidsmobiliteit is een middel om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verhogen. Medewerkers hebben minder kans op vastlopen tijdens hun loopbaan als er mogelijkheid is tot arbeidsmobilisatie. Én jij als werkgever kan nieuwe taken, andere werkwijzen of bezuinigingen makkelijker realiseren als er voldoende arbeidsmobiliteit in de organisatie aanwezig is.

Wil jij ook graag arbeidsmobiliteit stimuleren in jouw organisatie? En vraag jij je af hoe? Neem dan contact met ons op via 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..