Next Level Nieuwsflits - week 47

Dag van de Ondernemer: tijd voor een Next Level!

Morgen is het de Dag van de Ondernemer. Een dag die door MKB-Nederland in het leven is geroepen om het ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen.

In onze ogen is deze dag een moment om stil te staan bij jouw afgelopen jaar als ondernemer. Vraag jezelf eens af wat je allemaal hebt bereikt afgelopen jaar: welke doelen zijn er behaald? Sta je met jouw bedrijf waar je dacht te staan? Hoe gaat het met jouw team? Kijk dan ook eens vooruit naar komend jaar: welke ontwikkelingen wil je met je organisatie doormaken? Op welk gebied wil je zelf als ondernemer nog ontwikkelen? En welke talenten van jouw medewerkers kun je gaan inzetten én nog verder ontwikkelen?

Door de waan van de dag sta je waarschijnlijk niet vaak genoeg écht stil bij deze vragen. Reflecteren is veelal gericht op financiële doelstellingen, waardoor andere zaken regelmatig ondergesneeuwd raken. Maar ondernemen is natuurlijk veel meer dan alleen geld verdienen. We nodigen je daarom graag uit om eens wat vaker stil te staan bij de bovenstaande vragen. Want om op de lange termijn succesvol te zijn draait het niet alleen om de cijfers van nu, maar juist om het neerzetten van een wendbare organisatie met medewerkers die hun talenten inzetten. Door het benutten van die talenten en ze te laten samenwerken, dragen medewerkers bij aan jouw (organisatie) doelstellingen én dat creëert natuurlijk weer werkgeluk.

Ons advies: sta vandaag (of komend weekend, of de komende periode) eens bewust stil bij jouw ondernemerschap. Schrijf de punten op die goed gaan en op welke zaken je misschien meer moet investeren. De invulling voor dat laatste, daar kunnen wij jou wellicht wel op ondersteunen. Op individueel, team of MT niveau kunnen wij jou helpen door middel van individuele coaching, teamsessies, de Leiderschap Academy, assessments en nog veel meer. Begin 2021 gaan we ook weer van start met een nieuwe Ondernemer Academy, waar jouw ontwikkeling als ondernemer voorop staat!

Kom jij tot de conclusie dat er meer uit bedrijf te halen is en wil je hierover eens sparren? Bel ons op 040 255 33 77 en we komen graag eens een (digitaal) kopje koffie drinken.