Het beschrijven van een ziektebeeld word jij daar ziek van?

In Nederland kennen we de Wet Verbetering Poortwachter als handvat om een zieke medewerker te begeleiden. De wet heeft als doel het terugdringen van het aantal medewerkers dat instroomt in een uitkeringssituatie. Het uitgangspunt is dan ook dat snel en effectief ingrijpen de verzuimduur verkort.

Op basis van de wet dient de werkgever, samen met de medewerker, een aantal stappen te volgen. Aan deze stappen zijn administratieve vereisten verbonden, zoals het opstellen van een plan van aanpak en het evalueren van de re-integratie. In de regelgeving staat beschreven dat de werkgever op de juiste wijze hoort om te gaan met privacy- en medische gegevens van medewerkers. Privacygevoelige informatie en gezondheidsgegevens mogen namelijk niet worden vastgelegd in systemen of geregistreerd op papier.

Concreet betekent dit dat nergens in het verzuimdossier enige informatie opgenomen mag worden betreft medische gegevens, ook niet wanneer de medewerker deze informatie zelf met zijn werkgever deelt. Dit is namelijk de taak van de bedrijfsarts. Informatie over soorten behandelaars, de behandelingen en opnames zijn tevens medische gegevens en mogen niet vastgelegd worden. Tevens moeten verslagen objectief zijn en mogen zij geen oordeel bevatten.

Veel werkgevers vinden het lastig om het ziektebeeld en het verloop van de behandeling te omschrijven. In onderstaand kader vind je handvatten die je kunt gebruiken in je verslaglegging.

Niet toegestaan

Wel toegestaan

De medewerker heeft last van zijn been

De medewerker heeft last van/is beperkt in staan, lopen, trappen lopen, etc.

De medewerker wordt behandeld aan zijn beenklachten

De medewerker is in behandeling voor staan, lopen, trappen lopen, etc.

De medewerker loopt op krukken

De medewerker gebruikt een hulpmiddel voor de mobiliteit

De medewerker heeft last van een burn-out

De medewerker heeft last van concentreren, prioriteiten stellen, plannen, omgang met klanten, etc.

Huisarts, medisch specialist, fysiotherapeut, psycholoog, etc.

Behandelaar

De medewerker is geopereerd aan..

De medewerker is behandeld in een gezondheidsinstelling

Loop je in een verzuimtraject tegen de omschrijving aan? Of wil je sparren over een lopende verzuimcase? Neem dan contact met ons op via 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..