Koninklijke betrokkenheid binnen organisaties

Volgende week dinsdag is het Koningsdag! Hoewel Corona al voor de tweede keer op rij roet in het eten gooit, blijft Koningsdag in Nederland een bijzonder fenomeen. Het is de dag waarop in Nederland een soort van saamhorigheid en verbondenheid naar boven komt en de Oranje kleur overheerst. We volgen onze koning en zijn gezin en – als het weer een beetje meehelpt – willen we er allemaal een mooie dag van maken. Iedereen is betrokken.

Diezelfde betrokkenheid zou je ook in je organisatie willen zien. Want we weten: betrokken medewerkers willen graag hun bijdrage leveren aan de ontwikkelingen en doelstellingen van de organisatie. Maar hoe doe je dat dan? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Om betrokken medewerkers te krijgen, moet je ze betrekken. Dat klinkt als een open deur maar doe maar eens een rondje; vraag maar eens aan een willekeurige medewerker in hoeverre hij of zij bekend is met de missie, de visie en de kernwaarden van de organisatie…. én wat daarin van de medewerker of het team wordt verwacht. Je kunt het antwoord wel raden.

En toch, die missie, visie en kernwaarden zijn de koningsdag van jouw organisatie. Ze geven namelijk weer waarom jouw organisatie bestaat, waar je op dit moment staat en waar je naartoe wilt. En het beschrijft de manier waarop je dat wilt bereiken. Hoe meer je je medewerkers betrekt bij deze zaken, hoe meer ze zich onderdeel voelen van het geheel, hoe enthousiaster de bijdrage. En dat is precies wat je wilt: loyaliteit.

Is dat voldoende? Zeker niet. Want tegelijkertijd hoop je dat de medewerker maximaal gebruik maakt van zijn of haar talenten, proactief is, niet zomaar de norm accepteert binnen zijn of haar vakgebied. Het zijn juist die inzichten en verbetervoorstellen die jouw organisatie naar een Next Level kunnen tillen.

Loyaliteit in combinatie met tegendraadsheid. Zie dat als ondernemer, directeur, MT lid of leidinggevende maar eens te stimuleren. Dat is een stevige maar tegelijkertijd een hele mooie opdracht. Want hoe mooi is het als jij jouw team en medewerkers tot grote hoogte kunt laten stijgen. Bij Putmans Next Level hebben we daar niet alleen een uitgesproken visie op maar we kunnen je ook helpen om dit voor elkaar te krijgen.

Heeft deze nieuwsbrief je aan het denken gezet en heb je nog vragen over het creëren van meer betrokkenheid binnen organisaties? Neem dan contact met ons op. Bel naar 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.