Next Level Nieuwsflits - Week 16

Internationale dag van Veiligheid en Gezondheid op het werk

De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid en Gezondheid op het werk. Deze dag staat in het teken van een veilige en gezonde werkplek voor iedereen. Een nobel streven, want lang niet overal zijn de werkcondities op en top in orde. De invulling van veiligheid en gezondheid op de werkvloer is voor ieder bedrijf anders en gaat echt wel even verder dan een veiligheidshelm of een fruitmandje in de kantine. 

Wist jij dat 20% van de werkende Nederlanders te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zwaar tillen, veel bukken of aan de lopende band dezelfde beweging maken. Hierdoor leiden op dit moment ongeveer 460.000 werknemers aan een beroepsziekte. Dit zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed, uitval en arbeidsongeschiktheid, maar het zorgt ook voor hoge kosten voor werkgevers. Om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen is in Nederland onder andere de Arbowet in het leven geroepen. Deze wet vormt het uitgangspunt voor een optimaal arbeidsomstandighedenbeleid. Werkgevers moeten voldoen aan de verplichtingen vanuit de Arbowet om een gezond bedrijf te realiseren en de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Werkgevers én werknemers zijn samen verantwoordelijk voor het gezond en veilig werken en voor de invulling van deze wet in de eigen organisatie. Daarom wordt er vanuit de Arbowet verwacht dat werknemers op de werkvloer verantwoord gedrag vertonen en veiligheidsinstructies opvolgen.

De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is de basis van elk arbobeleid en bovendien verplicht voor ieder bedrijf met een werknemer. Het is een middel om alle arbeidsgerelateerde risico’s in kaart te brengen. Een standaard onderdelen van de RI&E is bijvoorbeeld een plan van aanpak om verzuim, ongelukken en beroepsziekten te beperken. Met zo’n plan wordt er een veilige werkplek gerealiseerd.

Het creëren van een veilige en gezonde werkplek is natuurlijk ook van toepassing op werknemers die minder of geen lichamelijk belastend werk uitvoeren. Uit onderzoek blijkt dat de vitaliteit van werknemers in Nederland momenteel hard achteruit gaat. Door het vele thuiswerken en de coronamaatregelen bewegen veel mensen te weinig en wordt het steeds moeilijker om privé en werk in balans te houden. Als werkgever is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden en op tijd aanvullende ondersteuning te organiseren, om te voorkomen dat mensen langdurig gaan uitvallen.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief of wil je graag even sparren over de mogelijkheden om jouw werknemers duurzaam inzetbaar te houden? Putmans Next Level staat voor jou klaar. Neem contact met ons op via 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..