Per 1 juli 2021 wijziging in regeling vaste arbeidsomvang oproepkracht

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingevoerd. Deze wet betekende onder andere iets voor de werkzekerheid van oproepkrachten. Deze WAB geeft aan dat de werkgever een aanbod van vaste arbeidsomvang moet doen aan oproepkrachten van wie de oproepovereenkomst twaalf maanden heeft geduurd. Dit aanbod moet gedaan zijn binnen één maand na afloop van de oproepovereenkomst. Daarnaast moet het aanbod minimaal bestaan uit het gemiddeld aantal gewerkte uren over de afgelopen twaalf maanden.

Per 1 juli 2021 komt er op twee punten een wijziging in die regeling:

  1. Het aanbod van de werkgever is één maand geldig. Als de werknemer te laat op het aanbod terugkomt (bijvoorbeeld na één maand en één dag), komt het aanbod te vervallen.
  2. In het geval dat de werknemer het aanbod accepteert, dient de vaste arbeidsomvang uiterlijk twee maanden na afloop van de oproepovereenkomst in te gaan. Dat betekent dus uiterlijk op de eerste dag van de vijftiende maand. Vanaf dat moment heeft de werknemer dus recht op het vaste aantal uren en daarmee ook op de salarisuitbetaling van dat aantal uren.

Heb je vragen over deze wetswijziging neem dan contact met ons op. Bel naar 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.