Wereld Jonge Talentendag

Vandaag 15 juli is het Wereld Jonge Talentendag. Deze dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen, omdat zij van mening zijn dat talenten van jongeren nog meer tot hun recht mogen komen. Middels de Wereld Jonge Talentendag vragen zij aandacht  voor de talenten van jongeren. Laten wij van Putmans Next Level juist hierover een heldere visie hebben!

Visie op talent

Talentmanagement is bedoeld om de doelstellingen van de organisatie te behalen door de maximale inzet van talenten. Talentmanagement kun je op twee verschillende manieren benaderen. Men kan van mening zijn dat bepaalde mensen beduidend meer talent hebben dan andere mensen. In de literatuur worden deze mensen vaak omschreven als zogenaamde ‘’High potentials’’. Organisaties die deze visie hebben, investeren met name in deze High potentials. Dit komt omdat zij van mening zijn dat High potentials in de toekomst meer toegevoegde waarde zullen leveren dan andere medewerkers. Dit wordt ook wel de exclusieve benadering van talentmanagement genoemd omdat High potentials meer kansen krijgen dan andere medewerkers.

Bij een inclusieve benadering van talentmanagement is men van mening dat iedereen talent heeft. Hierbij wordt uitgegaan van de positieve psychologie. De focus ligt hierbij op het maximaal inzetten van de unieke talenten van alle medewerkers in de organisatie. Volgens de inclusieve benadering van talentmanagement krijgen alle medewerkers dus evenveel kansen. 

Ook bij Putmans Next Level vinden wij dat iedereen unieke talenten heeft. Deze talenten kunnen van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie. Het gaat er juist om dat deze talenten maximaal kunnen worden ingezet. Dat is de uitdaging! Dat is waar talentmanagement om draait!

Ontwikkelen binnen organisaties

Organisaties die succesvol zijn hebben de focus op ontwikkeling. Met behulp van een duidelijke missie en visie wordt de koers van de organisatie helder. Bovendien is voor medewerkers duidelijk wat van hen wordt verwacht. Daarmee wordt gebouwd aan betrokkenheid, wat belangrijk is voor bovengenoemde ontwikkeling. Medewerkers ontwikkelen echter sneller en efficiënter wanneer zij worden ingezet op hun talenten. Organisaties die deze talenten in kaart hebben, kunnen dus sneller en makkelijker keuzes maken voor de inzet van bepaalde talenten in projecten, opdrachten en verbeteracties. Het goede gesprek tussen leidinggevende en medewerker is bedoeld om zowel de ontwikkeling van de organisatie als die van de talenten van de medewerker op een juiste manier samen te brengen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Talent in kaart brengen

Het inzetten van assessments kan helpen om de talenten van een medewerker in kaart te brengen.

Wij van Putmans Next Level werken met de TMA talenten analyse. De TMA geeft een goed beeld van drijfveren, talenten, kwaliteiten, valkuilen, communicatievoorkeuren, leer-en ontwikkelstijl en geeft een indicatie voor de ontwikkelbaarheid van bepaalde competenties. Hierbij wordt gekeken vanuit de positieve psychologie waarbij het rapport altijd goed is; het gaat namelijk over de unieke talenten van de persoon in kwestie.

Wil jij graag investeren in de talenten van je (jonge) medewerkers? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de TMA talenten analyse? Neem dan contact met ons op. Bel naar 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..