Next Level Nieuwsflits - Onboarding

"Customers will never love a company until the employees love it first."
- Simon Sinek
 
Hoe is dat in uw organisatie? En wat doet u aan onboarding?

Onboarding is hot, zeker in de veranderende markt van nu waarin je als werkgever van geluk mag spreken de goede mensen binnen te halen en te houden. Om de band tussen jouw medewerkers, met name de nieuwelingen, en de organisatie te versterken zijn de eerste 100 dagen het belangrijkst. Wat je als werkgever in die dagen doet om de medewerker te binden, noemen we onboarding. Dit vindt plaats gedurende de inwerkperiode van nieuwe medewerkers en gaat verder dan het kennismakingsrondje.

Het belang van onboarding in cijfers:
  • 1/3e van de nieuwe medewerkers verlaten hun nieuwe werkgever binnen 6 maanden;
  • Binnen de eerste week van het dienstverband weten 1/3e van de nieuwe medewerkers al of zij voor een langere tijd willen blijven;
  • De kosten van verloop bedragen tussen de 100-300% van het maandsalaris van de te vervangen medewerker;
  • Een medewerker die een onboardingsprogramma heeft gevolgd is 54% productiever aan het einde van zijn inwerkperiode.
Met een onboardingsprogramma geef je nieuwe medewerkers een interactieve en gefaseerde introductie van de organisatie. Onboarding bestaat uit de volgende fases:
 
Een goed onboardingsprogramma begint al vóór de eerste werkdag met het enthousiasmeren van de nieuwe medewerker. Het vervolg van onboarding vanaf de eerste werkdag is niet samen te vatten in een kant-en-klaar stappenplan. Het programma wordt gepersonaliseerd op de functie, persoonlijkheid, talenten en ontwikkelingsdoelen. Elementen met uitdaging en fun maken het programma compleet. Uiteraard kan er voor onboarding in uw organisatie wel een bepaalde basis gecreëerd worden.

Onboarding gaat verder dan het binden van de nieuwe medewerker in de eerste 100 dagen. Onboarding begint eigenlijk al voor indiensttreding van de nieuwe medewerker (preboarding). Maar onboarding gaat ook verder als de werknemer in dienst is (reboarding) en focust er dan voornamelijk op om alle medewerkers op één lijn te krijgen.
‘…’Make the employees love the company first…’’
 
Benieuwd wat onboarding jouw organisatie kan opleveren? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 040-255 33 77.