Next Level Nieuwsflits - Mobbing

Worden er bij jou op de werkvloer werknemers niet gevraagd om na het werk mee te gaan borrelen, niet betrokken bij de koffieautomaatgesprekken of op een andere manier buitengesloten of geïntimideerd? Dan is er sprake van mobbing! Helaas komen mobbing en andere vormen van ongewenste omgangsvormen veelvuldig voor. En vaak hebben werkgevers dat niet in de gaten!

Vanuit de Arbeidsomstandighedenwet is werkgever verplicht om zorg te dragen dat werknemers zoveel mogelijk beschermd worden tegen ongewenste omgangsvormen en de nadelige gevolgen daarvan. Binnen een organisatie zal veelal de vertrouwenspersoon worden belast met de eerste opvang van werknemers die een vorm van ongewenste omgangsvormen hebben ervaren of daarover willen praten. Zorg ervoor dat je een interne en/of externe vertrouwenspersoon aanstelt en dat werknemers geen drempel ervaren bij dit aanspreekpunt!

Daarnaast is het hanteren van een duidelijk beleid belangrijk om ongewenste omgangsvormen aan te pakken en zoveel als mogelijk te beperken! Leg dus regels en procedures vast, maar ben voorzichtig met het benoemen en uitkristalliseren van eventuele sancties.

Door het opstellen van een goed beleid en het aanstellen van een vertrouwenspersoon blijft de veiligheid voor werknemers gewaarborgd en staan ze weer met plezier bij het koffieautomaat!

Wil jij er zeker van zijn hoe uitgebreid het beleid omtrent ongewenste omgangsvormen zou moeten zijn of wil je meer weten over de rol van vertrouwenspersoon? Neem contact met ons op via 040 255 33 77 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..