Next Level Nieuwsflits - talentontwikkeling

Zet jij al in op de talenten in jouw organisatie?

Elke organisatie heeft er mee te maken: verandering. Het lijkt er wel op dat het tempo waarin deze veranderingen zich aandienen, steeds toeneemt. En dat vraagt soms best wel veel van het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit van medewerkers. Voeg daar aan toe dat we op dit moment te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt, waarin het voor organisaties belangrijk is om medewerkers – voor langere tijd – te binden en te boeien, en we ontkomen er niet aan om het ontwikkelen van medewerkers en teams centraal te stellen.

Bij Putmans Next Level hebben we een uitgesproken visie op ontwikkeling, waarin betrokkenheid, zelfontwikkeling en coachend leiderschap belangrijke thema’s zijn, maar waarin vooral de talenten (van de medewerker, het team en de leidinggevende) centraal staan. Waarom? Heel simpel, omdat individuen en teams nu eenmaal sneller en beter ontwikkelen, wanneer ze worden ingezet op hun talenten.

Tijdens deze ontwikkeltrajecten maken we veelvuldig gebruik van de TMA Talentenanalyse. Deze brengt 22 drijfveren en de aanwezigheid van 44 talenten uitvoerig in kaart. Tevens wordt inzicht gegeven in de ontwikkelbaarheid van verschillende competenties. Wat geeft energie en wat kost energie? De TMA Talentenanalyse heeft de volgende voordelen:

  • Meer objectiviteit in gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit;
  • Gerichter opleiden: de juiste competenties ontwikkelen die passen bij iemands talenten;
  • Effectieve aansturing van en werkverdeling in teams op basis van talenten;
  • Monitoren of de organisatie de juiste talenten aan boord heeft om organisatiedoelen te realiseren;
  • Makkelijker zoeken naar medewerkers met talent voor een functie/rol of project.
Doen waar je blij van wordt en waar je goed in bent, wie wil dat nou niet?

Leer wat de TMA Talentenanalyse voor jouw organisatie kan betekenen en neem contact op met een van onze gecertificeerde TMA-consultants: Edwin, Mary en Maxime, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 255 33 77.