Next Level Nieuwsflits

Bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven:
bijzonder mooie stap vraagt om bijzonder goede en zorgvuldige begeleiding.


Steeds vaker weten familiebedrijven ons te vinden en blijken we een waardevolle sparringpartner voor ze te zijn. Als geen ander herkennen en begrijpen wij de uitdagingen waar familiebedrijven mee te maken krijgen. We zijn er tenslotte zelf een.

Precies dáár waar binnen familiebedrijven emoties een rol gaan spelen, komen wij om de hoek kijken. Juist vanwege onze focus op de context van de vraagstelling passen familiebedrijven zo goed bij onze manier van werken.

Opvolging binnen familiebedrijven is anders dan de verkoop van je bedrijf aan een derde. Het is iets heel bijzonders en vraagt om een goede begeleiding. Binnen de familie spelen meer belangen dan enkel zakelijke. Het is belangrijk dat iedereen zich daar goed bewust van is. De overdracht naar een volgende generatie kan gepaard gaan met spanningen tussen bijvoorbeeld ouders en opvolgende kinderen en/of andere familieleden. Wij werken regelmatig voor familiebedrijven die vraagstukken hebben als:

  • “Hoe gaat een zorgvuldige bedrijfsopvolging in zijn werk?”
  • “Hebben mijn kinderen de juiste capaciteiten om het bedrijf over te nemen, op welk vlak moeten ze zich nog ontwikkelen?”
  • “Hoe kunnen mijn kinderen klaargestoomd worden voor het ondernemerschap?”
  • “Wanneer is iemand er klaar voor om het bedrijf over te nemen en is er een stappenplan voor dat ontwikkelpad?”
  • “Hoe kunnen we de stap naar een MT maken waarin ook mensen van buiten de familie deelnemen?”
Historie, trots, familiedynamiek en onderlinge verhoudingen zorgen er bij familiebedrijven voor dat veel zaken verder reiken dan de bedrijfsbelangen. Voor hen zijn wij de rots in de branding die met een objectieve (maar toch liefdevolle) blik naar hun strategie en bedrijfsvoering kan kijken.

Heb je interesse om hierover te sparren met ons én ervaringsverhalen horen van andere ondernemers? Kom dan naar de inspiratielunch op 14 januari 2020 van 12.00 – 14.00 uur "Hoe zorg ik voor een juiste opvolging binnen mijn bedrijf?" bij VS Rubber Recycling in Venlo waar je met een kleine groep  ondernemers hierover van gedachten kunt wisselen (en ook nog een prachtig bedrijf bezoekt).

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we hebben een beperkt aantal plekken dus wees er snel bij!