Compensatie transitievergoeding

Op 1 april 2020 treedt de wet compensatieregeling transitievergoeding in werking. Deze wet zorgt ervoor dat een werkgever, die een transitievergoeding of beëindigingsvergoeding heeft betaald bij de beëindiging van het dienstverband van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer, deze (deels) gecompenseerd kan krijgen van het UWV.

Betaalde transitievergoeding terugkrijgen? Wij regelen het voor je!

Bel 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!


Wat houdt de wet compensatieregeling transitievergoeding in?


Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze regeling geldt voor álle dienstverbanden die beëindigd zijn, ook door middel van een vaststellingsovereenkomst, met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer op of na 1 juli 2015. Voor een werkgever is het daarom belangrijk om in de personeelsadministratie na te gaan of er in de afgelopen jaren meerdere dienstverbanden met langdurige arbeidsongeschikte werknemers zijn beëindigd.   

Compensatie aanvragen
De compensatie kan aangevraagd worden via een digitaal formulier bij het UWV. Om dit digitaal formulier in te kunnen vullen moet je als werkgever beschikken over een eHerkenning. Heb je nog geen eHerkenning? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan of schakel ons in voor hulp!
 
Vervolgens dient er een vragenlijst ingevuld te worden waarmee het UWV onder andere kan vaststellen dat er een arbeidsovereenkomst was, dat de werknemer ziek uit dienst is gegaan en hoe de transitievergoeding of beëindigingsvergoeding is berekend. Vanzelfsprekend moet dit onderbouwd worden met stukken.

Indienen aanvraag
De aanvragen kunnen per 1 april 2020 worden ingediend bij het UWV, mits de transitievergoeding volledig is betaald. Hoe eerder je de aanvraag indient, hoe eerder het UWV de aanvraag in behandeling zal nemen.
 
Het UWV heeft na ontvangst van de aanvraag van de compensatie maximaal acht weken de tijd om te beslissen over de compensatie. Voor de gevallen waarin de arbeidsovereenkomst op of voor 31 maart 2020 beëindigd is, of beëindigd had kunnen zijn, geldt een termijn van zes maanden.

Hoogte van de compensatie
De hoogte van de compensatie is in principe gelijk aan de hoogte van de transitievergoeding. Er kunnen echter drie beperkingen op deze regel van toepassing zijn:

  • De compensatie kan niet hoger zijn dan de hoogte van de transitievergoeding op het moment dat de loondoorbetalingsverplichting is geëindigd.
  • De compensatie kan niet hoger zijn dan het wettelijk maximum vastgestelde bedrag.
  • Een eventuele loonsanctie wordt niet vergoed en telt dus niet mee voor de hoogte van de compensatie.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over onze pakketten? Neem dan contact met ons op via 040 255 33 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bedragen zijn exclusief btw en exclusief reiskosten (€ 0,45 per gereden kilometer).