Next Level Nieuwsflits - hoe staat het met jouw dream team?

De wereld verandert continu en het lijkt zelfs steeds sneller en sneller te gaan. Dit heeft niet alleen invloed op de algemene samenleving, maar ook op organisaties. Bedrijven zijn genoodzaakt om mee te veranderen, tenzij je graag wilt eindigen als de V&D. Deze gewenste verandering heeft de grootste kans van slagen, als deze gedragen wordt door de werknemers in het bedrijf. Sterker nog: als zij die verandering zelf zijn en vormgeven.
 
Hoe ontwikkel jij jouw bedrijf, zit je stil of beweeg je mee?

Je hebt waarschijnlijk wel een visie waar jouw bedrijf naartoe moet groeien, nu nog de rest mee krijgen. Een van onze klanten gaf hiervoor een mooie metafoor: je hebt de kartrekkers, de personen die meereizen op de kar en de personen die de hakken in het zand zetten, om de kar weer tot stilstand te krijgen. Veranderen en ontwikkelen is en blijft moeilijk, de kartrekkers gaan het dan ook niet alleen voor elkaar krijgen.
 
Teamwork makes the dream work, but a vision becomes a nightmare when the leader has a big dream and a bad team.
- John C. Maxwell

Door deze quote van John C. Maxwell klinkt het misschien alsof de tegenwerkers maar beter ontslagen kunnen worden, maar dat is niet zo. Je kunt je dan beter afvragen wat de achterliggende reden is, waardoor iemand afgeremd wordt en of zijn of haar talenten wel volledig worden benut.  We zien dan ook een duidelijke trend dat bedrijven steeds meer willen investeren in persoonlijke ontwikkeling en het tot bloei laten komen van reeds aanwezige talenten van werknemers. Op deze manier organiseer je stuwkracht van onderaf, waardoor die kar niet alleen sneller rijdt, maar ook soepeler en met meer plezier voor de bestuurders en passagiers. Zo verander je een bad team naar een dream team!

Het is natuurlijk makkelijker gezegd, dan gedaan. Dat begrijpen wij ook. Wist je dat we bij Putmans Next Level een groot aanbod hebben aan diverse workshops? Allemaal gericht op de ontwikkeling van individu, team, leiderschap en organisatie. Wij kijken dan ook graag met jou mee naar een passend ontwikkelingsbeleid. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Edwin, onze talentexpert, trainer en adviseur in hart en nieren. Je kunt hem bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040 255 33 77 .