Next Level Nieuwsflits - Snow (work)day

Jullie hebben het deze week vast net zo ervaren als wij, de sneeuw viel met bakken uit de lucht! Sneeuwpoppen maken met je collega`s of een sneeuwballengevecht met je directeur zijn een mooie bijkomstigheid. Als je het ons vraagt een echte stimulans voor je werkgeluk. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet wanneer je onderweg bent voor je werk of onderweg naar huis. Volgens de ANWB hebben we zelfs weer een nieuw record gevestigd afgelopen dinsdag: de drukste avondspits ooit! 

Had een werknemer beter thuis kunnen blijven die dag? Thuiswerken kan niet zomaar. Wanneer je een duidelijk beleid opmaakt, kan thuiswerken wel een goede oplossing zijn. Goed werkgeverschap en overleg met je werknemers is hierbij belangrijk. Welke afspraken heb jij gemaakt?

Niet voor iedere functie is thuiswerken een mogelijkheid. Chauffeurs moeten nou eenmaal hun vracht vervoeren, productiewerk kan niet zomaar stil gelegd worden en cliënten verwachten normaal behandeld te worden. Hoe ga je er mee om als een werknemer aangeeft niet te kunnen werken door de sneeuwval? Werknemers zijn in ieder geval zelf verantwoordelijk voor hun woon-werkverkeer. In het kader van goed werknemerschap dient een werknemer er alles aan te doen om toch te komen werken. Het is dan ook belangrijk om goed door te vragen of werknemer alle opties voor vervoer heeft overwogen: fiets, te voet, auto, openbaar vervoer, carpoolen et cetera. Als er echt geen mogelijkheid aanwezig is, dan kun je in overleg af spreken om de dag gedeeltelijk of volledig als snipperdag te noteren. 

Werknemers kunnen geen vrije dag eisen, want slecht weer is geen geldige reden om niet te werken. Je moest vroeger toch ook gewoon naar school als het sneeuwde? Voor werken geldt precies hetzelfde. Kijk wel goed naar de cao, hierin kunnen bijzondere afspraken staan over werken met hevige sneeuwval.

Heb je nog vragen hierover of wil je graag sparren over een situatie? Neem dan contact op met een van onze consultants. Zij staan jou graag te woord!