Next Level Nieuwsflits - Werkgeluk

Werkgeluk: kleine moeite en groot resultaat!
 
Ga jij ’s ochtends fluitend de deur uit op weg naar het werk? Kost jouw werk je vooral energie of levert het je ook energie op? Het is de week van de werkstress en dit jaar staat die in het teken van werkplezier. Wij woonden in dat kader deze week een symposium bij waar we geïnspireerd werden door onder andere Janine Vos (CHRO Rabobank), Bob Hutten (directeur Hutten Catering) en Lieke Bezemer (auteur van het boek Werkgeluk Werkt!). Zij deelden hun visie op werkgeluk en lieten zien hoe werkgeluk het verschil kan maken. 
 
Want werkplezier en werkgeluk klinkt misschien vaag en soft, maar de praktijk liegt niet. Al 1 op de 7 werknemers ervaart stress of burn-out klachten. Het wordt steeds ingewikkelder om aan goed, bevlogen personeel te komen of om het te behouden. Daarnaast is de jongere generatie minder geïnteresseerd in hogere salarissen of dure auto’s, maar des te meer in werk/ privé balans en het gevoel van toegevoegde waarde te zijn. Maar bovenal zijn gelukkige medewerkers effectiever, creatiever en productiever.
 
De belangrijkste voorwaarden voor werkgeluk zijn:
  • er toe doen, iets bijdragen;
  • je competenties inzetten en jezelf kunnen ontwikkelen;
  • een zekere mate van invloed hebben (gehoord worden);
  • ergens bij horen.
Ben je dan als werkgever alleen verantwoordelijk voor het werkgeluk van je medewerkers? Zeker niet, werkgeluk is echt een gedeelde verantwoordelijkheid. Die onder andere vereist dat werknemers eerlijk in de spiegel kijken.

Maar even concreet: hoe ga je hier nu mee aan de slag? Begin klein! Stel jij wel eens de vraag aan je werknemer: Hoe kan ik jou in je werk gelukkiger maken? Neem van ons aan dat er vaak hele kleine antwoorden uitkomen (die zeker niet veel geld hoeven te kosten). Dingen die je als werkgever makkelijk en graag oplost en die een groots effect hebben op het werkgeluk.
 
Wil jij gebruik maken van ons brein vol ideeën, tools en tips over werkstress en werkplezier passend bij jouw organisatie? Wil jij stralende gezichten op de maandagochtend? Wil jij een aantrekkelijke werkgever zijn en productieve, bevlogen mensen aantrekken maar ook behouden? Wij staan klaar om daar invulling aan te geven! Neem contact op met Mary of Marlieke via 040-2553377 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.