Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Per augustus treden er een aantal wetswijzigingen in werking. Deze wetswijzigingen gelden voor nieuwe arbeidsovereenkomsten maar ook voor arbeidsovereenkomsten die vóór deze datum zijn aangegaan. Het doel van deze wijzigingen is om transparantie en voorspelbaarheid richting de werknemer te bieden. Hieronder staan de vijf belangrijkste veranderingen voor medewerkers en jou als werkgever:

  1. De werkgever moet verplichte scholing kosteloos aanbieden aan werknemers;
  2. Het absolute verbod op nevenwerkzaamheden is niet langer toegestaan;
  3. De informatieverplichting voor werkgevers wordt sterkt uitgebreid;
  4. De positie van de werknemers met een onvoorspelbaar werkpatroon wordt versterkt;
  5. De werknemer kan een verzoek tot voorspelbare arbeidsvoorwaarden indienen.


Deze veranderingen zullen een onmiddellijke werking hebben wat inhoudt dat er (bijna) geen ruimte is voor overgangsrecht.  Het is voor werkgevers daarom verstandig om individuele en collectieve afspraken rondom scholing, nevenwerkzaamheden-bedingen en arbeidscontracten te controleren. Met behulp van onze checklist kun je controleren of je hebt voldaan aan deze veranderingen. Indien je de checklist wilt ontvangen, stuur even een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij sturen je de checklist meteen toe.

Wil je dat wij de arbeidsovereenkomsten en/of het handboek controleren en aanpassen? Dat is mogelijk! Met een investering van €199,- controleren wij of jouw arbeidsovereenkomst voldoet aan de nieuwe wetgeving. Voor het handboek is de investering afhankelijk van het aantal uren dat we daarvoor nodig hebben. Mocht je dit willen, neem dan even contact met ons op.