Next Level Nieuwsflits week 40

Behandel jij werknemers net zo goed als jouw huisdier?

Met dierendag zetten we onze geliefde huisdieren graag extra in het zonnetje. Zelfs onze Next Level vissen (Sneukel en B2) krijgen vandaag wat extra voer. De meeste mensen beschouwen hun huisdieren als extra gezinslid. Niet gek natuurlijk, zo’n beestje geeft namelijk veel liefde en loyaliteit en maakt het thuiskomen extra leuk.

Werknemers verdienen net zoveel liefde en aandacht als huisdieren. Je hoeft niet letterlijk hen een aai over de bol te geven of hun buikjes te kroelen (dat raden we juist sterk af, #metoo), maar je mag ze wel af en toe in het zonnetje zetten. Het is wetenschappelijk bewezen dat werknemers die meer complimenten ontvangen productiever zijn en een hogere kwaliteit afleveren in hun werk. Regelmatig complimenten geven werkt zelfs beter dan een bonus. Dat klinkt natuurlijk heel leuk en aardig, maar van nature geven we eerder kritische feedback dan een compliment. Hoe creëer je een sfeer op de werkvloer om meer complimenten te geven en kun je werknemers dus vaker in het zonnetje zetten?

  1. Deel en vier alle successen, klein en groot. Dit hoeft natuurlijk niet altijd met taart, maar een duimpje omhoog doet al heel veel.

  2. Voer een complimentendag in. Hiermee creëer je bewustwording voor het geven en ontvangen van complimenten.

  3. Weet wat er speelt. Werknemers kunnen tijdens het werken of in hun privé leven tegen allerlei dingen aanlopen. Door te luisteren naar werknemers en open te communiceren op de werkvloer ontstaat een sfeer waarin meer met elkaar gedeeld mag worden.

  4. Passende geschenken. Kijk eens wat echt past bij het team en de organisatie, voordat je weer een standaard kerstpakket bestelt. Het Putmans Next Level team is bijvoorbeeld dol op chocolade en daar weet Marlieke altijd goed op in te spelen. Denk er ook eens aan om een klein geschenk spontaan te geven en werknemers te verrassen.

PS benieuwd naar de huisdieren van het Putmans Next Level team? Kijk dan eens naar onderstaande collage.